pondelok 4. apríla 2016

221B: Odraz


"Láska je pud zo všetkých najmenej prezieravý. Práve jeho slepota jej umožňuje existenciu."
Yvan Goll


Na úvod trošku netradične a melodramaticky. A priznávam, že melodráma sa bude ťahať ako sladký karamel celou touto krátkou dvestodvadsaťjednotkou. 
Príjemné čítanie!



(aka eye-fucking)

Odraz


Odkedy sa John nasťahoval do Baker Street mnohé sa zmenilo. Svet, život, on sám. Začal si viac všímať. A na rozdiel od svojho spolubývajúceho, začal aj viac cítiť.

Prvýkrát si to uvedomil v jedno ráno, keď sa vyše polhodiny stojac pred zrkadlom snažil...
Vyzerať čo najlepšie?
Povedzme. Nesnažil sa o to od posledného pokusu vyjsť si s Olíviou z kaviarne oproti.
Paradoxom bolo, že ho vtedy nečakalo žiadne rande. Len popoludnie strávené so Sherlockom.

Keď sa neskôr prechádzali pozdĺž jazera, John si nebol istý, či to má súvislosť s prípadom, pretože Sherlock sa neobťažoval s detailami a Johnovi to celé pripadalo v podstate romantické. Tichý šum stromov doplňovali ich kroky, keď jeden vedľa druhého kráčali ponárajúc sa do prítomnosti toho druhého. Potom Sherlock zastal, pohľad uprený k brehu na druhom konci jazera. John hľadiac na pokojnú hladinu vody uzrel ich odraz. Usmial sa.

Večer, keď zišiel John do obývačky len v župane, Sherlock stál neďaleko krbu hrajúc na husle. John sa rozhodol, že pripraví čaj - bol to ich večerný rituál, hoci ho Sherlock len málokedy plnil. Ako John Sherlockovi podával šálku mätového čaju, zazrel svoj odraz v jeho očiach. Azda na stotinu sekundy, ktorá sa javila ako večnosť, v tých očiach, ktoré boli tak prenikavé a pozorné, práve v tých John ostal uväznený, len v nich a ich nežnom blankyte.

2 komentáre:

  1. Takové něžné zakončení, jako pírko. Špatně snáším krátké povídky, jsem nenažraná až hanba, ale co bych pro ně neudělala. A ten gif... ten gif. Jestli si oni v tom seriálu o tyhle povídky a domněnky vyloženě neříkali, tak už nevím. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím sa polepšiť a konečne napísať niečo dlhšie, pobiť sa s rozsahom. Tiež by som rada napísala niečo napínavé a plné zlosti a potlačovaných emócií, trošku angst - ale keď ja si všetko tak rada idealizujem...
      Ďakujem za komentár <3

      P.S. Nemôžem sa dočkať, čím nás zabijú v štvrtej sérií.

      Odstrániť